ТОВ виготовляє меблі, а працівників не працевлаштовує

13 липня 2021

Відповідно до Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2021 рік, інспектори праці Держпраці проводять інспекційну кампанію серед роботодавців, які мають найвищий ризик використання незадекларованої праці.

Відтак, фахівці Управління за інформацією Державної податкової служби про наявність фактів порушення порядку оформлення трудових відносин, провели інспекційне відвідування товариства, що виробляє меблі у селі Черкаського району.

Під час інспекційного відвідування фахівці Управління встановили факт порушення трудового законодавства стосовно 10 працівників в частині оформлення трудових відносин. Як з’ясували посадові особи Управління, трудові договори з різноробочими не були укладені та повідомлення про прийняття працівників на роботу до територіального органу Державної податкової служби не направлено.

Проте, роботодавець допустив до виконання обов’язків найманих працівників і здійснював виплату заробітної плати. Роботодавцям і працівникам роз’яснено вимоги трудового законодавства, повідомлено про відповідальність у разі порушення вимог Кодексу законів про працю України та інших законодавчих і нормативно-правових актів.