Триває проведення заходів з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці

20 квітня 2021

Відповідно до Плану заходів із відзначення Дня охорони праці в Україні у 2021 році під девізом «Передбачати, готуватися та реагувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи безпеки і здоров’я на роботі», завідувач сектору експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Василь Юрченко і головний державний інспектор сектору Оксана Батякова на базі Державного підприємства «Черкаський експертно-технічний центр Держпраці» провели семінар-навчання з питань державного ринкового нагляду та надання адміністративних послуг.

Василь Юрченко детально висвітлив основні вимоги нормативно-правових актів з питань ринкового нагляду, сфери відповідальності та види продукції, за якими Держпраці проводить перевірки.

Фахівець Управління поінформував про зміни, внесені постановою Кабінету Міністрів України від 03.02.2021 № 77 «Про затвердження переліку машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки та внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України».

До присутніх доведено перелік машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки та зміни, внесені до Додатку 2 переліку робіт підвищеної небезпеки, на які необхідно отримувати дозволи та які здійснюються роботодавцем, виробником або постачальником на підставі декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці (далі – Декларація).

Учасникам наголошено на необхідності перед поданням Декларації проведення аудиту охорони праці та вжиття заходів до усунення небезпечних і шкідливих для здоров’я виробничих факторів.

Присутні отримали кваліфіковані відповіді на питання, що стосуються змін у законодавстві про ринковий нагляд.