У Черкасах поінформували роботодавців про трудові гарантії для осіб з інвалідністю

25 липня 2024

Інспектори праці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці у Черкасах нагадали роботодавцям та працівникам основні соціальні гарантії для працівників. Увагу акцентували на захисті трудових прав осіб з інвалідністю, жінок, що мають неповнолітніх дітей, ВПО.

Посадовці підкреслили, що трудова дискримінація осіб з інвалідністю забороняється законодавством. У випадках, передбачених законом, роботодавець зобов’язаний організувати навчання, перекваліфікацію і працевлаштування осіб з інвалідністю відповідно до медичних рекомендацій. Залучення осіб з інвалідністю до надурочних робіт і робіт у нічний час можливе лише за їх згодою та за умови, що це не суперечить рекомендаціям медико-соціальної експертної комісії.

Крім того, в Україні діє соціальна програма, за якою роботодавець, що працевлаштував та підготував для людини з інвалідністю робоче місце, має можливість отримати компенсацію вартості облаштування такого місця.

Інспектори також надали фахову консультаційну підтримку з актуальних питань, які стосуються змін у трудовому законодавстві, з питань належного оформлення трудових відносин, надання відпусток, оплати праці, звільнення тощо.

Працівникам роз’яснили важливі переваги офіційного оформлення трудових відносин.

Детальна інформація про працю осіб з інвалідністю – на інформаційному порталі Держпраці: http://pratsia.in.ua