У Черкасах працівникам лікарень роз’яснили вимоги щодо безпечної експлуатації кисневих балонів

18 листопада 2020

На Черкащині тривають роз’яснювальні заходи щодо запобігання нещасним випадкам під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем у закладах охорони здоров’я.

Так, начальник відділу нагляду в АПК та СКС (агропромисловому комплексі та соціально-культурній сфері) Управління Анатолій Карпенко провів роз’яснювальну роботу з керівниками і працівниками Комунальних некомерційних підприємств «Перша Черкаська міська лікарня» та «Черкаський обласний дитячий багатопрофільний санаторій «Сосновий бір» Черкаської обласної ради».

Фахівець надав технічні консультації та роз’яснив вимоги щодо безпечної експлуатації кисневих балонів, установок, кисневих трубопроводів.

Як наголосив Анатолій Карпенко, до обслуговування кисневих балонів допускаються працівники не молодше 18 років, які пройшли медичний огляд, інструктажі, навчання та перевірку знань з питань охорони праці, про що мають відповідне посвідчення.

Періодична перевірка теоретичних знань і практичних навичок обслуговуючого персоналу повинна проводитися не рідше одного разу на 12 місяців. Працівники, які не пройшли перевірку знань з охорони праці та не мають посвідчення, не можуть бути допущені до самостійної роботи та експлуатації обладнання.

Працівники закладів охорони здоров’я отримали інформаційні пам’ятки, розроблені фахівцями Держпраці.