У Черкасах проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками аптек

29 липня 2021

Інспектори праці Управління провели інформаційно-роз’яснювальну роботу для керівників суб’єктів господарювання та працівників декількох мереж аптек м. Черкаси.

Фахівці Управління Костянтин Опарін та Володимир Яворський надали працівникам аптек роз’яснення з питань трудового законодавства, наголосили на соціальних ризиках для осіб, які не легалізують власну зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно. Посадові особи Управління поінформували працівників аптек про відповідальність роботодавця у випадку використання незадекларованої праці.

Згідно з Кодексом законів про працю України, у фізичної особи-підприємця, яка використовує найману працю і оформлює до себе на роботу працівника, має бути виданий наказ, укладений трудовий договір та подане повідомлення до Державної податкової служби.

Інспектори праці Управління попередили про зростання захворюваності на коронавірус та закликали працівників аптек з метою попередження поширення та профілактики COVID-19 дотримуватися маскового режиму та інших протиепідемічних заходів.