У Кам’янці роботодавців та працівників інформують про ризики тіньової зайнятості

15 лютого 2024

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці спільно з представниками Кам’янського відділу Черкаського обласного центру зайнятості вкотре провели інформаційно-роз’яснювальну роботу для підприємців і працівників закладів торгівлі.

Роботодавців попередили про неприпустимість допуску до роботи працівників без укладання трудового договору. Інспектори праці проконсультували підприємців з актуальних питань змін у трудовому законодавстві у воєнний час, роз’яснили трудові права вагітних жінок і працівників із дітьми, права осіб з інвалідністю, заходи з недопущення дискримінації та мобінгу.

Спеціалісти центру зайнятості поінформували про можливості підбору необхідних працівників на замовлення роботодавця, компенсування витрат на оплату праці працевлаштованих осіб з числа внутрішньо переміщених осіб, надання консультацій з питань організації та провадження підприємницької діяльності.

Працівників Кам’янки проконсультували, як оплачується робота у вихідні і святкові дні під час воєнного стану та запропонували отримати детальніші консультації на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/