У м. Золотоноша проведено інформаційний рейд щодо ризиків «тіньової» зайнятості

16 листопада 2020

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Віктор Ткаченко спільно з головним спеціалістом – інспектором праці Управління праці та соціального захисту населення Золотоніської міської ради Анатолієм Фурсою, головним економістом відділу по плануванню доходів та фінансів установ виробничої сфери Золотоніського міського фінансового управління виконавчого комітету Золотоніської міської ради Оксаною Величко 10-11 листопада 2020 року провів у м. Золотоноша роз’яснювальну роботу з роботодавцями і працівниками сфери транспорту та кур’єрської доставки вантажів щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Заходи проведено у рамках всеукраїнської інформаційної кампанії, що триває на виконання окремого доручення Т.в.о. Голови Держпраці.

Інспектори праці застерігли перевізників від спроб підміни трудових договорів договорами цивільно-правового характеру, роз’яснили вимоги трудового законодавства при оформленні найманих працівників на роботу, наголосили на відповідальності роботодавців у разі порушення вимог трудового законодавства, попередили працівників і роботодавців про ризики та наслідки використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин.

Фізичним особам – підприємцям, що мають найманих працівників, наголошено на важливості ведення достовірного обліку виконаної роботи та належній оплаті понаднормових робіт, відповідальності у разі використання незадекларованої праці, допуску до роботи працівників на умовах так званого «стажування» та у разі підміни трудових відносин цивільно-правовими.

Крім того, фахівці Управління і Золотоніської міської ради акцентували увагу перевізників на необхідності дотримання карантинних норм безпеки.