У закладах охорони здоров’я Черкащини тривають превенції фахівців Управління

23 вересня 2021

У Черкаській області триває проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів з питань безпеки праці медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я.

Так, головний державний інспектор Управління Тетяна Зеленська провела низку заходів для працівників і відповідальних посадових осіб Комунального некомерційного підприємства «Золотоніська багатопрофільна лікарня». Фахівець здійснила моніторинг дотримання вимог безпеки праці і надала рекомендації стосовно вирішення проблемних питань.

Під час наради Тетяна Зеленська вказала на основні причини інфікування медичних працівників за результатами аналізу завершених розслідувань та закликала до неухильного дотримання вимог Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві (постанова Кабміну України від 17 квітня 2019 р. № 337).

Медики і персонал закладів охорони здоров’я, де надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19, належать до групи високого ризику інфікування коронавірусом через відсутність вибору місця і способу організації роботи. Це критичні працівники для функціонування системи охорони здоров’я. Міністерством охорони здоров’я України затверджені 9 пріоритетних груп для вакцинації від коронавірусної хвороби COVID-19. Вакцинація медичних працівників є пріоритетним завданням на сьогодні, підкреслила Тетяна Зеленська.

З учасниками наради обговорено невідкладні заходи, які необхідно впровадити у лікувальному закладі для профілактики інфікування на COVID-19.