Управління Держпраці та ГУ ДПС посилюють співпрацю у напрямі легалізації зайнятості

11 серпня 2022

В.о. начальника Управління Держпраці в області Юлія Чемич спільно із в.о. начальника Головного управління Державної податкової служби у Черкаській області Сергієм Гришко та за участі представників відомств обговорили актуальні питання зниження рівня незадекларованої праці, консультативного супроводу релокованих на Черкащину підприємств.

Як наголошено під час наради, співпраця Управління Держпраці та ДПС наразі спрямована на виявлення фактів порушення трудового законодавства та їх недопущення шляхом посилення превентивної роботи, вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

Крім того, ГУ ДПС активно долучилися до інформаційної кампанії Держпраці «Виходь на світло!».

Керівники відомств обговорили зміни до Кодексу законів про працю України, запроваджені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин», розглянули проблемні питання проведення заходів контролю та інформаційної допомоги переміщеним на Черкащину підприємствам.

Детальніше про трудові відносини під час воєнного стану дізнайтесь за посиланням: https://pratsia.in.ua та на сайті Держпраці: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/