Управління Держпраці у Черкаській області продовжує консультації у воєнний час

04 квітня 2022

Після початку військової агресії російської федерації Держпраці зупинила проведення інспектувань та зосередилася на забезпеченні працівників і роботодавців консультаціями та технічними порадами.

Війна впливає на всі сфери суспільства і на трудові відносини в тому числі. Цілі підприємства змінюють своє місце знаходження, багато людей залишають свої домівки і робочі місця, переїжджають в інші населені пункти, в інші регіони і за кордон. 

У таких умовах Управління Держпраці у Черкаській області використовує всі можливі засоби для поширення інформації з питань праці.

Відповіді на найбільш запитувані питання розміщуються на офіційному вебсайті служби та на сторінках у соціальних мережах, перезавантажено сервіс «інтерактивний інспектор», регулярно розміщуються інформаційні повідомлення у засобах масової інформації, інспектори праці відвідують роботодавців, безпосередньо спілкуються з людьми тощо.

У засобах масової інформації розміщено 346 інформаційних повідомлень з питань, що належать до повноважень Управління Держпраці у Черкаській області, в тому числі на радіо – 2, на офіційному сайті та у соціальних мережах – 323, функціонує телеграм-канал https://t.me/ck_dsp, 14 роботодавців Черкащини проінформовані за допомогою електронних листів.

З початком бойових дій оптимізована робота сервісу «інтерактивний інспектор», який дає можливість всім бажаючим у найкоротші терміни отримати актуальну інформацію щодо застосування законодавства у конкретній ситуації через засоби електронного зв’язку або телефоном: http://ck.dsp.gov.ua/main-news/posadovi-osoby-upravlinnia-pratsiuiut-u-dystantsiinomu-rezhymi/

Через сервіс «інтерактивний інспектор» з початку війни Держпраці надано більше 30 тисяч консультацій, у тому числі безпосередньо фахівцями Управління Держпраці у Черкаській області надано 1299 консультацій, у т.ч. з питань праці – 862, охорони праці – 345, надання адміністративних послуг – 92.

Особливе місце в роботі інспекторів праці займає інформування тимчасово переміщених осіб про ризики потрапляння в ситуацію торгівлі людьми та дії, що сприятимуть зниженню ризиків. Такими заходами охоплено більше 260 тимчасово переміщених осіб в регіоні.

Більше інформації за посиланнями:

http://ck.dsp.gov.ua/

https://www.facebook.com/groups/ck.dsp.gov.ua/

https://twitter.com/Ck_dsp

https://www.instagram.com/derzhpratci_cherkasy/

https://t.me/ck_dsp

https://forms.gle/vR2VxgEHjNUiLTZ47  гугл-форма для одержання консультації

Управління Держпраці у Черкаській області (Skype: live:.cid.ee131b13825862ea)