В ефірі UA:Українського радіо Рось йшлося про підсумки інспекційної кампанії на Черкащині

30 вересня 2021

Заступник начальника Управління Держпраці у Черкаській області Марина Жаркова у прямому ефірі UA: Українське радіо Рось поінформувала слухачів про результати роботи посадових осіб Управління із запобігання незадекларованій праці. Ведучий ефіру – журналіст Іван Лила.

Фахівець нагадала, що з початку року інспектори праці Управління проводили інформаційно-роз’яснювальну роботу з працівниками і роботодавцями, надавали зацікавленим особам консультації з питань трудового законодавства. З 1 липня розпочалася всеукраїнська інспекційна кампанія з подолання незадекларованої зайнятості.

Як відзначила Марина Жаркова, упродовж двох місяців інспекційної кампанії у Черкаській області в ході 12 відвідувань виявлено 194 працівника, допущених до роботи без укладення трудових договорів.

Фахівець наголосила слухачам радіо на необхідності офіційно укладати трудовий договір з роботодавцями, оскільки лише задекларована праця дозволить працівнику у повному обсязі захистити трудові права і отримати соціальні гарантії у разі конфлікту з роботодавцем. Працівник, що працює неофіційно, позбавлений гідних соціальних гарантій: оплачуваної відпустки, страхових виплат у разі хвороби, безробіття, нещасного випадку тощо, зауважила Марина Жаркова.

Прослухати запис ефіру можна за посиланням