Відбувся навчальний тренінг для працівників Управління щодо запобігання та протидії корупції

09 листопада 2020

На виконання окремого доручення т.в.о. Голови Державної служби України з питань праці Віталія Сажієнка з метою запобігання та виявлення корупції і контролю за здійсненням антикорупційних заходів проведено превентивний захід у формі навчального тренінгу для фахівців Управління.

Під час заходу головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Наталія Перун поінформувала про корупційні ризики та корупційні злочини для держслужбовців, вказала на ознаки правопорушень, пов’язаних з корупцією.

Окрім цього, особливу увагу приділено питанню конфлікту інтересів для інспекторів праці під час виконання ними службових обов’язків, обмеження використання службових повноважень чи свого становища.

З посадовими особами Управління обговорено, яких обмежень слід дотримуватися після припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави, та питання фінансового контролю.

Наталія Перун ознайомила присутніх з інформацією, отриманою під час тренінгу Національного агентства з питань запобігання корупції «Практика організації роботи із запобігання та виявлення корупції антикорупційними уповноваженими»  та короткострокової програми «Організація роботи з викривачами корупції у державному органі».