Відповіді на актуальні питання трудового законодавства отримали на вебінарі роботодавці м. Корсунь-Шевченківський

16 серпня 2022

Заступник начальника відділу Управління Держпраці у Черкаській області Любов Ткаченко у співпраці зі спеціалістами Корсунь-Шевченківської районної філії Черкаського обласного центру взяла участь у вебінарі для роботодавців.

Роботодавцям роз’яснено особливості звільнення працівника під час воєнного стану, змін до трудового законодавства щодо мобілізованих працівників, тривалості щорічних відпусток та відпусток без збереження заробітної плати, особливості трудових відносин з внутрішньо переміщеними особами  тощо.

У рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» учасників онлайн зустрічі поінформовано про переваги офіційного оформлення трудових відносин з найманими працівниками, попереджено про ризики використання незадекларованої праці та вказано на ознаки використання примусової праці.

Повідомлено, що отримати консультацію посадовців Держпраці можна за контактами сервісу «Інтерактивний інспектор» на порталі https://pratsia.in.ua/

Більше інформації та рекомендацій щодо трудових відносини у період воєнного стану на сайті Держпраці: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/