“Виходь на світло!” на будівництві

08 липня 2022

«Виходь на світло!» – це інформаційна кампанія, мета якої є інформування працівників і роботодавців України про ризики незадекларованої праці, як наслідок – легалізація найманої праці.

Для робітників будівельної галузі незадекларована праця має багато ризик-факторів, це не лише втрата пенсійного стажу, соціальних гарантій і страхових виплат, але й щоденний підвищений ризик власним життям. А для роботодавця – використання незадекларованої праці, це не тільки відповідальність, що передбачена законодавством, але і негативний імідж компанії.

З метою запобігання наслідків незадекларованої праці, інспектори праці Управління Марина Шевченко, Ірина Іващенко та Юлія Віхтоденко з інформаційною кампанією «Виходь на світло!» завітали на будівельні майданчики м. Черкаси.

Фахівці Управління наголосили будівельникам, що погоджуючись на незадекларовану працю вони автоматично наражають себе на небезпеку. Відсутність належним чином оформлених трудових відносин може означати нехтування роботодавцем вимог до безпечної праці.

Отримати відповіді на актуальні питання щодо праці та охорони праці можливо отримати на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua/