Вимоги безпеки під час ремонту сільськогосподарської техніки роз’яснено на ТОВ «Силікат-1»

23 березня 2021

Головний державний інспектор Управління Віктор Ткаченко провів для Анатолія Батира, директора Товариства з обмеженою відповідальністю «Силікат-1», та працівників товариства семінар-нараду з питань дотримання вимог законодавства з питань охорони праці під час проведення сільськогосподарських робіт.

Фахівець Управління роз’яснив учасникам семінару-наради основні вимоги Правил охорони праці під час технічного обслуговування та ремонту машин і обладнання сільськогосподарського виробництва (НПАОП 01.41-1.01-01), Правил охорони праці у сільськогосподарському виробництві (НПАОП 01.0-1.02-18), Правил охорони праці на автомобільному транспорті (НПАОП 0.00-1.62-12).

Віктор Ткаченко наголосив, що протягом останніх років найбільша кількість смертельних нещасних випадків з працівниками настає під час пригод на транспорті, що становить 30-45% від загальної кількості смертельно травмованих. Дотримання керівниками і працівниками суб’єктів господарювання вимог Правил дорожнього руху України суттєво знизить виробничого травматизм у сільськогосподарській галузі.

Особливу увагу присутніх зосереджено на питаннях своєчасності проведення всіх організаційних заходів із забезпечення умов праці (навчання, інструктажі, медичні огляди) та належного контролю за дотриманням вимог безпеки відповідальними посадовими особами.

Головний державний інспектор Управління надав консультації відповідальним особам і працівникам товариства.