Взаємодія служби зайнятості і Держпраці – задля подолання незадекларованої зайнятості

15 березня 2021

Директор Канівської міськрайонної філії Черкаського обласного центру зайнятості Надія Коломієць 11 березня 2021 року у співпраці з головним державним інспектором Управління Держпраці у Черкаській області Любов’ю Корякіною провели робочу зустріч з головою, фахівцями Степанецької об’єднаної територіальної громади та з роботодавцями, які здійснюють діяльність на території громади.

Фахівець Управління Держпраці поінформувала учасників зустрічі про ризики і наслідки «тіньової» зайнятості. Любов Корякіна запропонувала голові Степанецької ОТГ проаналізувати інформацію щодо роботодавців, які мають високі ризики використання найманої праці без укладення трудових договорів, та спільно провести з ними превентивну роботу.

Надія Коломієць ознайомила присутніх із ситуацією на ринку праці області, актуальними вакансіями, презентувала послуги Державної служби зайнятості та ознайомила із сучасними підходами щодо їх отримання.

Фахівці служби зайнятості і Держпраці надали консультації присутнім роботодавцям, роз’яснили актуальні питання трудового законодавства.

Подібні робочі зустрічі з працівниками і роботодавцями, що здійснюють діяльність на території органів місцевого самоврядування, заплановано проводити і надалі.