З керівниками закладів охорони здоров’я Черкащини опрацьовано алгоритми прискорення розслідування випадків захворювань медпрацівників на COVID-19

29 грудня 2020

Посадові особи Управління, Фонду соціального страхування України у Черкаській області у онлайн режимі проводять робочі наради з керівниками і відповідальними особами закладів охорони здоров’я області. Під час онлайн-конференцій учасники напрацьовують найефективніші шляхи прискорення розслідувань випадків захворювання медичних працівників на COVID-19.

Учасники визначають та обговорюють основні причини несвоєчасного завершення розслідувань випадків захворювання медичних працівників на COVID-19, проблемні питання, які виникають під час розслідування.

Як наголошують посадові особи Управління, з метою уникнення інфікування медичних працівників на COVID-19, відповідальним особам закладів охорони здоров’я необхідно посилити контроль за забезпеченням і використанням працівниками засобів індивідуального захисту, на регулярній основі проводити працівникам інструктажі з питань дотримання епідеміологічних вимог під час пандемії, перевіряти відповідність засобів індивідуального захисту технічним регламентам тощо.

Увагу керівників медичних закладів акцентовано на тому, що активізація роботи медичних спеціалістів, задіяних у розслідуваннях, зокрема своєчасне надання висновків епідеміолога, профпатолога та інфекціоніста, сприятиме пришвидшенню повного та якісного розслідування випадків професійних захворювань медичних працівників на коронавірусну хворобу.