З Київською міською профспілкою працівників охорони здоров’я підписано Меморандум про співпрацю та партнерство

16 лютого 2024

Перший заступник начальника Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці Андрій Харченко і Голова Ради Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я Сергій Кубанський  підписали Меморандум про співпрацю та партнерство.

Метою Меморандуму є консолідація зусиль, спрямованих на виявлення та обмін інформацією з приводу прихованих нещасних випадків на виробництві, своєчасне надання інформації щодо надання представників до складу спеціальних комісій з розслідування нещасних випадків, попередження порушень вимог діючого законодавства з питань загальнообов’язкового

державного соціального страхування  у сфері охорони праці та гігієни праці на підприємствах, установах, організаціях галузі охорони здоров’я та фармації м. Києва та Київської області, а також популяризації питань запровадження психосоціальної підтримки на робочому місці.

Документ передбачає: здійснювати обмін інформацією про порушення роботодавцями вимог законодавства про працю, проведення спільних заходів, спрямованих на легалізацію трудових відносин, посилення соціального захисту працівників та інше.

Детальніше про можливості порталу Держпраці: https://pratsia.in.ua/