З працівниками енергетичного підприємства обговорено заходи із запобігання травматизму

28 грудня 2022
Фахівці Центрального міжрегіонального управління Держпраці під час наради з керівництвом і працівниками енергетичного підприємства наголосили на перевагах впровадження ризик-орієнтовного підходу з метою запобігання виробничого травматизму в холодну пору року. Обговорено актуальні питання безпечної експлуатації електроустановок під час воєнного стану.

На заході наголошено, що до оперативного обслуговування електроустановок допускаються працівники, які знають оперативні схеми, посадові та експлуатаційні інструкції, інструкції з охорони праці, особливості обладнання і пройшли навчання, дублювання та перевірку знань.

Представники служби охорони праці підприємства звернули увагу на те, що оперативні працівники, які заступають на чергування, мають прийняти зміну від попереднього чергового, здати зміну наступному черговому у відповідності з графіком.

Фахівці управління акцентували увагу на порядку дій працівників щодо безпечної зупинки та подальшого пуску у випадках аварійного відключення джерела енергії, машин та механізмів, технологічного устаткування.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua