За результатами роботи Управління підприємства Черкащини виплатили заборгованість із заробітної плати 883 працівникам

21 січня 2021

Протягом 2020 року головними державними інспекторами Управління проведено 33 інспекційні відвідування 23 суб’єктів господарювання, які мають заборгованість із виплати заробітної плати.

За наявності звернень громадян та з метою перевірки вимог внесених приписів посадові особи Управління оперативно проводять заходи контролю на суб’єктах господарювання, що мають заборгованість з виплати заробітної плати.

Загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати на перевірених суб’єктах господарювання складає 60925,76 тис. грн перед 2303 працівниками, у т.ч. перед 464 звільненими працівниками.

За результатами заходів контролю керівникам перевірених суб’єктів господарювання внесено 23 приписи, якими зобов’язано усунути виявлені порушення. Матеріали перевірок про притягнення 12 посадових осіб до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 41 Кодексу України про адміністративне правопорушення направлено на розгляд до суду.

За ст. 188-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення складено протоколи про адміністративне правопорушення та винесено 8 постанов про притягнення до адміністративної відповідальності шляхом накладення штрафу на суму 6,97 тис. грн.

Завдяки проведенню посадовими особами Управління роз’яснювальної роботи та на виконання вимог приписів Управління підприємствами Черкащини виплачена заборгованість з виплати заробітної плати 883 працівникам (2926,038 тис. грн). Так, у 2020 році заборгованість із заробітної плати виплатили у представництві «АТ «Конструкторське бюро навігаційних систем», Дочірньому підприємстві «Черкаський облавтодор» Відкритого акціонерного товариства «Автомобільні дороги України», Дочірньому підприємстві Корсунь-Шевченкіський гранкар’єр «Сівач» ПАТ «Сівач». Частково виплатили заборгованість із заробітної плати працівникам Звірогосподарства Черкаської облспоживспілки та Комунального підприємства «Аеропорт Черкаси».

За несвоєчасну виплату заробітної плати на суб’єктів господарювання накладені фінансові санкції на суму 127 533 грн.

Стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах-боржниках перебуває на постійному контролі Управління Держпраці у Черкаській області.