Закликаємо керівників закладів охорони здоров’я належно виконувати вимоги законодавства

15 грудня 2020

Станом на 15 грудня 2020 року, закладами охорони здоров’я (далі – ЗОЗ) Черкаської області подано до Управління Держпраці у Черкаській області 1 тис. 894 повідомлення про нещасний випадок / гостре професійне захворювання (отруєння) у медичних працівників.

З метою забезпечення належної організації й об’єктивного проведення ЗОЗ розслідувань гострих професійних захворювань фахівці Управління провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з керівниками і працівниками 84 закладів охорони здоров’я Черкащини.

Керівників закладів охорони здоров’я поінформовано, що відповідно до Порядку розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань та аварій на виробництві, ЗОЗ зобов’язані своєчасно повідомляти Управління Держпраці у Черкаській області про кожен встановлений факт інфікування медичних та інших працівників гострою респіраторною хворобою COVID-19, своєчасно та об’єктивно проводити розслідування гострого професійного захворювання.

Вчергове акцентуємо увагу керівників закладів охорони здоров’я на неприпустимості несвоєчасного подання повідомлень про встановлений факт інфікування медичних та інших працівників гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Недотримання термінів подання повідомлення і проведення розслідування гострого професійного захворювання порушує конституційні права застрахованих осіб на отримання ними соціальних пільг та виплат, передбачених Законом України «Про загальнообов’язкове соціальне страхування». Підставою для оплати потерпілому страхових виплат є акт розслідування професійного захворювання (отруєння).