Заступник Голови Держпраці Алла Горбатюк відвідала з триденним робочим візитом Черкащину

18 липня 2022

В ході візиту, заступник Голови Держпраці Алла Горбатюк та в.о. начальника Управління Держпраці у Черкаській області Юлії Чемич провели низку зустрічей з керівниками суб’єктів господарювання Черкащини та соціальними партнерами, метою яких було посилення діалогу та співпраці, в частині забезпечення належного функціонування підприємств регіону в умовах воєнного стану.

Один з основних акцентів проведених заходів був зосереджений на формуванні розуміння важливості оформлення трудових відносин та подоланні незадекларованої праці, зокрема під час проведення відповідних заходів, заступник Голови Держпраці Алла Горбатюк, інформувала про хід реалізації інформаційної кампанії «Виходь на світло» та наголошувала на перевагах та важливості офіційного працевлаштування для захисту прав громадян та економіки країни в умовах війни.

Також роботодавцям регіону було надано фахову консультаційну та практичну допомогу в частині дотримання вимог законодавства з питань охорони праці, зокрема щодо спрощеного порядку отримання документів дозвільного характеру в період воєнного стану.

Так, 15 липня проведено зустріч з керівництвом і працівниками Черкаського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Т. Шевченка. Посадовці обговорили ряд актуальних питань та визначили напрями і механізми подальшої співпраці.

Фахівцями Управління Держпраці у Черкаській області було проінформовано про прийняті Урядом рішення які встановлюють спрощений порядок отримання дозвільних документів у період воєнного стану та можливість виконання робіт і експлуатації обладнання підвищеної на підставі подання декларації на провадження господарської діяльності, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №314, а також надано методичну допомогу в оформленні відповідної декларації.

Проведення відповідних заходів є надзвичайно важливими та корисними для побудови комунікації з роботодавцями та працівниками, зокрема в частині підтримки економічно активних підприємств, забезпечення належного їх функціонування та зміцнення економіки усієї країни та підтримки економічного фронту України.