Аграріям СТОВ «Першотравневе» роз’яснили питання безпеки праці під час зберігання зерна

30 серпня 2022

Головний державний інспектор Управління Держпраці у Черкаській області Віктор Ткаченко провів семінар-нараду для працівників СТОВ «Першотравневе». До робочої зустрічі приєдналася інженер з охорони праці агропідприємства Інна Глушкова.

Учасників превентивного заходу поінформовано про перебіг на Черкащині кампанії «Виходь на світло!». Наголошено, що під час укладання трудового договору, відповідно до вимог Закону України «Про охорону праці», роботодавець повинен повідомити працівнику під розписку про умови праці та про наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, можливі наслідки їх впливу на здоров’я.

Крім того, роботодавець зобов’язаний інформувати працівника про його права на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до законодавства і колективного договору.

Віктор Ткаченко акцентував увагу на дотриманні вимог безпеки під час здійснення технологічних процесів:

– виконання вантажно-розвантажувальних робіт із зерном та іншими сипучими продуктами;

– виконання робіт у силосах і бункерах;

– експлуатації зерноочисного устаткування.

Головний державний інспектор Управління надав відповіді на питання щодо застосування засобів індивідуального захисту, утримання суб’єктами господарювання у безпечному технічному стані обладнання, машин і механізмів.

Про зміни у законодавстві під час воєнного стану можна дізнатися на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN  та на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua