Як створити безпечні умови праці йшлося на підприємстві, що реалізує пальне

29 серпня 2022

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці у Черкаській області Олена Свиридюк провела превентивний захід з працівниками підприємства, що здійснює роздрібну торгівлю пальним.

Фахівець Управління поінформувала працівників ПП «Таурус ЛТД» про стан виробничого травматизму в галузі, наголосила на основних вимогах безпечного виконання робіт та експлуатації устаткування підвищеної небезпеки, на порядку проведення атестації робочих місць.

Відповідальній особі з охорони праці надано технічні консультації щодо необхідності дотримання вимог законодавства під час проведення робіт з технічного обслуговування устаткування, зокрема організація безпечного виконання робіт, використання засобів індивідуального захисту, порядок допуску сторонніх організацій до виконання робіт на потенційно небезпечному об’єкті.

Роз’яснено порядок отримання дозвільних документів, здійснення навчання за професією працівників, що залучаються до виконання робіт з підвищеною небезпекою тощо.

Олена Свиридюк розповіла працівникам про інформаційну кампанію Держпраці «Виходь на світло!», акцентувала увагу на ризиках і наслідках незадекларованої праці та запропонувала відвідати інформаційний сайт Держпраці: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/

Актуальні питання безпеки праці під час воєнного стану висвітлено також на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/faq.php