Працівників ТОВ «Рибколгосп» поінформовано про безпечні умови праці

29 серпня 2022

Головний державний інспектор Управління Держпраці у Черкаській області Віктор Ткаченко провів семінар-нараду для директора ТОВ «Рибколгосп» Володимира Бормишева та працівників підприємства.

Фахівець Управління на робочій зустрічі наголосив, що під час укладання трудового договору роботодавець повинен повідомити працівнику під розписку про умови праці та про наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, можливі наслідки їх впливу на здоров’я, інформувати про права працівника на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до законодавства і колективного договору.

Як підкреслив фахівець, на роботах зі шкідливими і небезпечними умовами праці, а також роботах, пов’язаних із забрудненням або несприятливими метеорологічними умовами, працівники повинні забезпечуються безкоштовно спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту відповідно до вимог НПАОП 05.0-3.03-06 «Норми безплатної видачі спеціального одягу, спеціального взуття та інших засобів індивідуального захисту працівникам рибного господарства».

У рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» учасникам семінару-наради роз’яснено переваги офіційного працевлаштування, порядок укладення трудового договору, запропоновано звертатися на інформаційний портал https://pratsia.in.ua/ для отримання актуальних роз’яснень з питань безпеки праці. Відповіді на актуальні питання щодо організації трудових відносини під час воєнного стану – на сайті Держпраці: https://cutt.ly/LZYgbeT