Аграріям Жашківського району наголосили на вимогах безпеки під час весняно-польових робіт

14 квітня 2021

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Управління Іван Варламов провів низку превентивних заходів у господарствах аграрного сектору Жашківського району.

Під час спілкування з працівниками Товариств з обмеженою відповідальністю «Ведерстад», «Безпечна» фахівець проаналізував стан виробничого травматизму у галузі сільського господарства, наголосив на заходах з його попередження.

Працівники товариств отримали консультації з актуальних питань дотримання вимог Правил дорожнього руху під час руху техніки дорогами загального користування, а також під час виконання робіт у полі, забезпечення працівників спецодягом, спецвзуттям та іншими засобами індивідуального захисту, належного укладання трудового договору тощо.

Увагу керівництва і працівників агропідприємств акцентовано на питаннях дотримання вимог законодавства під час внесення мінеральних добрив, пестицидів та агрохімікатів. Як відзначив Іван Варламов, обов’язковим є проведення передрейсових медичних оглядів механізаторів та водіїв, проведення навчання і перевірки знань з охорони праці працівників, що виконують роботи підвищеної небезпеки.