Держпраці та Держмитслужба посилюють співпрацю для недопущення поширення нехарчової продукції, що становить серйозний ризик суспільним інтересам

24 квітня 2023

21 квітня відбулася робоча зустріч Голови Держпраці Ігоря Дегнери та в.о. Голови Держмитслужби Сергія Звягінцева. Участь у заході також взяли заступник Голови Держпраці Алла Горбатюк та заступник Голови Держмитслужби Владислав Суворов.

Під час зустрічі посадовці обговорили реалізацію основних напрямів співпраці, які належать до компетенції відомств, а також закріплені в Меморандумі щодо взаємодії з питань державного ринкового нагляду та контролю за нехарчовою продукцією.

Ігор Дегнера акцентував увагу на широкій інформаційній кампанії, яка проводиться Держпраці щодо безпечності нехарчової продукції, віднесеної до сфери відповідальності Служби. Адже підвищення обізнаності як споживачів, так і імпортерів та розповсюджувачів, сприятиме введенню в обіг безпечної продукції.

За результатами наради сторони домовилися активізувати співпрацю для мінімізації поширення на ринку кількості нехарчової продукції з ознаками невідповідності встановленим вимогам, що вкрай важливо для забезпечення відсутності загроз суспільним інтересам.