На Черкащині обговорено напрями спільної роботи Управління Держпраці та ГУ ДПС щодо зниження рівня незадекларованої праці

02 липня 2021

З метою запобігання використання незадекларованої праці проведено нараду з питань організації спільної роботи територіальних управлінь Держпраці та ДПС. Нараду провели начальник Управління Держпраці у Черкаській області Олена Лазарєва, заступник начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Тетяна Харьковська, посадові особи управлінь.

Учасники наради обговорили напрями проведення спільної роботи, організацію спільних заходів з питань виявлення неоформлених трудових відносин, актуальні питання визначення переліку суб’єктів господарювання, які мають ризики використання незадекларованої праці.

З метою вжиття заходів у межах повноважень, сторони домовилися про забезпечення інформування органів ДПС про факти використання працівників без оформлення трудових відносин платниками єдиного податку 1-3 групи та про виявлені факти здійснення господарської діяльності без державної реєстрації суб’єкта господарювання.

Об’єднання зусиль Держпраці та ДПС дає можливість оперативно виявити та забезпечити інспектування роботодавців, які не дотримуються вимог законодавства.