На Черкащині Управління Держпраці та ГУНП посилюють співпрацю

29 липня 2022

29 липня в.о. начальника Управління Держпраці у Черкаській області  Юлія Чемич, начальник Головного управління Національної поліції в Черкаській області полковник Михайло Куратченко та керівники підрозділів установ провели нараду, на якій обговорили  механізми взаємодії для запобігання торгівлі людьми під час воєнного стану.

 

Мета зустрічі – посилення взаємодії з питань недопущення торгівлі людьми у рамках інформаційної кампанії з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, що відзначається 30 липня.

Посадовці обговорили проблемні питання, які виникають у роботі установ, домовилися про спільне проведення профілактичних заходів із попередження та виявлення примусової праці, удосконалення обміну інформацією під час роз’яснювальної роботи та за результатами здійснення заходів.

Інформація до відома

Наразі інспектори праці Держпраці проводять просвітницькі та роз’яснювальні заходи для осіб, які планують виїхати за кордон. Під час заходів наголошують:

– не віддавайте нікому оригінали документів;

– не погоджуйтеся на роботу сумнівного характеру;

– не беріть у борг у незнайомців;

– підтримуйте зв’язок із рідними;

– вивчіть телефони екстрених служб (допомога в країнах ЄС – «112»);

– будьте уважні та не довіряйте сумнівним пропозиціям!

Детальніше про трудові відносини під час воєнного стану дізнайтеся  на інформаційному порталі Держпраці https://pratsia.in.ua та на сайті https://cutt.ly/OLqLOJ7