На фармацевтичному підприємстві – про запобігання впливу шкідливих і небезпечних факторів

06 вересня 2022

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Управління Держпраці Олена Свиридюк та головний державний інспектор Управління Сергій Андрієнко провели нараду та надали консультації працівникам ТОВ «ЮРІЯ-ФАРМ». Підприємство, на якому працює майже 2 тис. працівників, виробляє фармацевтичні препарати і матеріали.

Олена Свиридюк акцентувала увагу на питаннях охорони праці під час виробництва лікарських засобів, зокрема питаннях дотримання вимог безпеки для уникнення впливу шкідливих і небезпечних факторів, що існують чи можуть виникнути у процесі виробництва продукції.

Як зауважила посадовець, для цього необхідно враховувати властивості і хімічний склад сировини та продукції, яка випускається; знати технологічне та лабораторне обладнання, прилади та правила їх безпечної експлуатації. Зокрема, в процесах дистиляції, фасування, сортування, контролю якості, стерилізації тощо.

Сергій Андрієнко спільно з учасниками наради розглянули питання забезпечення достатнього рівня електробезпеки. З метою уникнення виробничого травматизму на підприємстві, детально зупинилися на порядку підготовки та допуску працівників до експлуатації та обслуговування електроустановок підприємства.

Крім того, у рамках кампанії «Виходь на світло!» увагу приділено важливості офіційного укладення трудового договору з найманими працівниками, своєчасного проведення періодичних медоглядів тощо.

Більше інформації з питань трудових відносин під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN   та на інформаційному порталі Держпраці: www.pratsia.in.ua