На хімічному підприємстві – про зміни у трудовому законодавстві

10 листопада 2022

Про трудові права, безпеку праці під час виробництва хімічної продукції йшлося на робочій зустрічі фахівців Управління Держпраці з керівництвом і працівниками підприємства хімічної сфери м. Черкаси.

Заступник начальника відділу Управління Любов Ткаченко розповіла про ризики неофіційної зайнятості і примусової праці, вказала на порядок укладення трудового договору. Фахівець висвітлила, які зміни відбулися у законодавстві про працю в 2022 році, відповіла на питання щодо оплати праці за роботу у вихідні дні, щодо тривалості відпусток, їх оплати, простою підприємства, порядку звільнення та інші.

Під час заходу начальник відділу Управління Олена Свиридюк зупинилися на питаннях безпечного виконання робіт, пов’язаних з оглядом, чищенням, ремонтом, розгерметизацією технологічного обладнання, зокрема про безпеку праці під час робіт з горючими речовинами.

Про вимоги з безпеки праці з метою недопущення нещасних випадків на роботі та вимоги законодавства щодо експлуатації працівниками обладнання підвищеної небезпеки розповів на робочій зустрічі головний державний інспектор Сергій Крикун.

Детально про зміни у трудових відносинах під час воєнного стану на сайті Держпраці: https://cutt.ly/YZYhtKN та на інформаційному порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua