Освітяни Черкащини дізналися про трудові права і обов’язки

10 листопада 2021

У співпраці з органами місцевого самоврядування області посадові особи Управління Держпраці у Черкаській області проводять інформаційно-роз’яснювальні заходи з питань безпеки праці та трудового законодавства.

Так, 10 листопада 2021 року фахівець Управління Тетяна Томіленко провела семінар для працівників сфери освіти на базі Комунальної установи «Центр професійного розвитку педагогічних працівників» Білозірської сільської ради.

Учасникам семінару роз’яснено вимоги законодавства з питань праці, особливості відсторонення освітян від роботи у зв’язку із відмовою від вакцинації проти COVID-19, трудові права і обов’язки педагогічних працівників.

Під час зустрічі фахівець надала присутнім ґрунтовні консультації щодо оплати праці за період відсторонення від роботи у зв’язку із відмовою від вакцинації, заходів, які доцільно здійснити директору школи відносно працівників, які підлягають обов’язковим профілактичним щепленням проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, щорічної основної і додаткових відпусток, дистанційної і надомної роботи, гнучкого режиму робочого часу тощо.