Працівникам лисянської лікарні наголошено на дотриманні вимог безпечної експлуатації кисневого обладнання

18 грудня 2020

Фахівці Управління проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з керівниками і працівниками закладів охорони здоров’я області, інформують працівників лікарень про вимоги безпечної експлуатації кисневих балонів, трубопроводів, концентраторів та резервних джерел електричного живлення.

Так, з метою запобігання виникненню нещасних випадків під час експлуатації систем трубопроводів з киснем, головний державний інспектор Управління Василь Штанько провів превентивні заходи із керівництвом і відповідальними особами Комунального некомерційного підприємства «Лисянська центральна районна лікарня».

Фахівець Управління нагадав учасникам зустрічі вимоги законодавства щодо безпечної експлуатації кисневих трубопроводів та концентраторів, стосовно їх експлуатації, ремонту та технічного обслуговування. Працівникам лікарні наголошено на неухильному виконанні вимог Правил охорони праці під час експлуатації обладнання, що працює під тиском, неухильному дотриманні інструкцій з охорони праці, які діють у межах підприємства, з урахуванням конкретних умов безпеки експлуатації.

Увагу керівництва лікарні акцентовано на безпечному використанні кисневих трубопроводів, якісному проведенню інструктажів. Як наголосив Василь Штанько, від надійної експлуатації кисневої мережі залежать життя пацієнтів і працівників закладу охорони здоров’я, тому не варто нехтувати правилами безпечного використання такого обладнання.

Відповідальну особу КНП «Лисянська центральна районна лікарня» ознайомлено з Пам’яткою щодо безпечної експлуатації кисневого обладнання, розробленою посадовими особами Держпраці.