Представникам роботодавців роз’яснено нові онлайн можливості для бізнесу при отриманні дозвільних документів

22 лютого 2022

Завідувач сектору експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Черкаській області Василь Юрченко провів інформаційно-роз’яснювальну роботу з представниками бізнесу з питань спрощення процедури отримання дозвільних документів.

Як наголосив фахівець Управління, адміністративну послугу з реєстрації декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці (далі – Декларація) підприємства можуть подати в електронному вигляді через Єдиний державний портал адміністративних послуг (https://my.gov.ua, далі – Портал адмінпослуг).

Для того, щоб отримати послугу, необхідно зареєструватися на Порталі адмінпослуг, в шаблоні Декларації заповнити всі необхідні рядки, накласти електронний цифровий підпис та відправити Декларацію. Про результати розгляду Декларації територіальний орган Держпраці повідомить суб’єкт господарювання впродовж 5 робочих днів з дня отримання.

Як анонсував Василь Юрченко, Мінекономіки завершило ще один етап, необхідний для видачі дозволів в електронному вигляді, шляхом актуалізації вимог до експертних організацій та оновлення Форм висновків експертизи. Зміни не передбачають жодних додаткових вимог для роботодавців, разом з тим, через унормування роботи експертних організацій дозволяють забезпечити видачу дозволів онлайн.

Інформація до відома

Наразі Держпраці проводиться робота щодо перегляду форми заяви на отримання дозволу та, власне, самої форми дозволу, з метою запровадження можливості видачі дозволів на виконання робіт/експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки в електронному вигляді.

Інформація про зареєстровані Декларації на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки розміщена за посиланням:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1AM7xHscTfnNy0wmTub1d3m5dKSJKR5uiaGWDagyVmpQ/edit#gid=1131632964

Інформація про видані дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки з 01.11.2021 розміщена за посиланням:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vTgnzDZA9aiZzmnJmURm9nF94rFkJN-1Ayu455bJwwsnusQZ3cm9SSU-tBG1dE2VWJAGY3eL1jwMFkb/pubhtml