Про безпечне використання газових картриджів та газових балонів – під час превентивних заходів у Черкасах

10 березня 2023

У рамках інформкампанії Держпраці з питань здійснення заходів державного ринкового нагляду, посадові особи відділу ринкового нагляду Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці відвідали господарський магазин, що розповсюджує газові картриджі та газові балони у м. Черкаси.

Разом із наданням роз’яснень законодавства про Державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції , представників суб’єкта господарювання проконсультували з питань приведення продукції у відповідність до вимог Технічного регламенту рухомого обладнання, що працює під тиском, нагляд за яким здійснює Держпраці.

Пріоритетними видами продукції, охопленими проведенням консультаційних заходів визначено продукцію, що підпадає під дію Технічного регламенту безпеки машин та Технічного регламенту рухомого обладнання, що працює під тиском.

Кампанію спрямовано на консультування про вимоги до безпечності продукції як серед споживачів, так і імпортерів та розповсюджувачів такої продукції. Превентивні заходи сприятимуть уникненню нещасних випадків та зменшенню потенційних загроз від використання небезпечної продукції.

Більше матеріалів про трудові відносини і безпеку праці під час воєнного стану – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/