Про безпеку праці йшлося на підприємстві зі зберігання зерна

03 серпня 2022

З метою недопущення виробничого травматизму, головний державний інспектор Управління Держпраці у Черкаській області Віктор Ткаченко провів семінар-нараду з працівниками ТОВ «Омега три», що здійснює діяльність у сфері сільського господарства. До участі у заході долучився інженер з охорони праці підприємства Леонід Войтович.

Фахівець Управління роз’яснив актуальні питання безпеки праці в умовах воєнного стану для працівників, зайнятих на роботах зі зберігання та переробки зерна.

Віктор Ткаченко наголосив на перевагах онлайн отримання дозвільних документів, визначених постановою Кабміну №314, згідно з якою право на провадження господарської діяльності, зокрема на виконання робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпек під час воєнного стану може набуватися суб’єктами господарювання на підставі Декларації про провадження господарської діяльності, без отримання відповідних дозвільних документів.

Як повідомив фахівець, на роботах зі шкідливими і небезпечними умовами праці, а також роботах, пов’язаних із забрудненням або несприятливими метеорологічними умовами, працівники повинні забезпечуються безкоштовно спеціальним одягом, спеціальним взуттям та іншими засобами індивідуального захисту відповідно до Закону України «Про охорону праці».

Роз’яснювальні матеріали Держпраці з питань отримання адмінпослуг можна переглянути на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/  та на сайті Держпраці https://dsp.gov.ua/