Куди звертатися якщо роботодавець порушує трудові права дізналися слухачі Радіо «РОСЬ»

03 серпня 2022

З якими питаннями звертаються жителі області до Управління Держпраці області розповіла у програмі Українського радіо «РОСЬ» заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Черкаській області Любов Ткаченко.

Ведучий програми Іван Лила акцентував увагу слухачів на актуальних проблемах сьогодення: змінах у законах, працевлаштуванні, захисті трудових прав працівників тощо.

Фахівець Управління детально зупинилася на змінах у трудовому законодавстві, роз’яснила основні вимоги Закону України «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» та порядок направлення скарг на дії роботодавця у разі порушення ним вимог законодавства, розповіла з якими проблемами найчастіше звертаються черкасці до посадовців Держпраці.

Посадовець повідомила про можливість звернення до Управління за контактами, вказаними на сайті, а також через сервіс «інтерактивний інспектор».

Любов Ткаченко підвела підсумки проведення на Черкащині інформаційної кампанії «Виходь на світло!». Відзначила, що метою кампанії є достукатися до роботодавців і працівників, щоб подолати  таке явище як незадекларована праця.

Фахівець запропонувала відвідати інформаційний портал Держпраці https://pratsia.in.ua , на якому і роботодавці, і працівники можуть отримати відповіді на актуальні питання трудового законодавства і безпеки праці.

Прослухати запис ефіру: https://cutt.ly/7ZEVLRa