Про безпеку праці працівників, зайнятих на роботах зі зберігання та переробки зерна, йшлося на семінарі-нараді

30 вересня 2021

Головний державний інспектор Управління Віктор Ткаченко спільно з директором Товариства з обмеженою відповідальністю «Агропромислова корпорація «Степ» Олександром Оробченком провів семінар-нараду з питань запобігання травматизму у галузі сільського господарства.

На заході фахівець Управління роз’яснив керівництву та працівниками товариства, які працюють на зернотоку, основні вимоги безпеки праці під час післязбирального доробляння та зберігання зернових, зернобобових та круп’яних культур, визначені у НПАОП 01.0-1.02-18 (Правила охорони праці у сільськогосподарському виробництві). Учасники заходу ґрунтовно розглянули основні вимоги НПАОП 15.0-1.01-17 (Правила охорони праці для працівників, зайнятих на роботах зі зберігання та переробки зерна).

Крім того, присутнім наголошено, що під час укладання трудового договору, відповідно до вимог Закону України «Про охорону праці», роботодавець повинен повідомити працівнику під розписку про умови праці та про наявність на його робочому місці небезпечних і шкідливих виробничих факторів, які ще не усунуто, можливі наслідки їх впливу на здоров’я, інформувати про права працівника на пільги і компенсації за роботу в таких умовах відповідно до законодавства і колективного договору.

Після завершення превентивного заходу учасники оглянули територію зернотоку. Віктор Ткаченко надав працівникам товариства технічні консультації на робочих місцях.