Про безпеку праці медичних працівників в умовах пандемії

30 вересня 2021

З метою профілактики інфікування на COVID-19 медичних та інших працівників закладів охорони здоров’я регіону на Черкащині посадові особи Управління проводять інформаційні заходи в лікарнях.

Так, фахівець Управління Марина Острова з превенцією відвідала Комунальне неприбуткове підприємство «Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради». Під час заходу керівництву лікарні наголошено, що медичні працівники в контексті COVID-19 повинні продовжувати користуватися своїм правом на гідні, здорові та безпечні умови праці.

Як підкреслила головний державний інспектор Управління, профілактичні заходи здійснюються керівниками закладів охорони здоров’я, працівниками та комісіями з інфекційного контролю.

Заходи з профілактики інфекцій та інфекційний контроль під час надання медичної допомоги пацієнту включають наступні етапи: раннє виявлення та контроль за джерелом інфекції, застосування стандартних запобіжних заходів для всіх пацієнтів, впровадження заходів, що направлені на запобігання передачі інфекції. Тобто, це комплекс заходів санітарно-протиепідемічного, інженерного та адміністративного контролю.

Учасників поінформовано про причини інфікування медичних працівників за результатами аналізу завершених розслідувань та закликано відповідально ставитися до створення на робочих місцях здорових і безпечних умов праці в контексті COVID-19.