Медичним працівникам смт Драбів наголошено на необхідності дотримання профілактичних заходів із запобігання COVID-19

30 вересня 2021

Керівники медичних закладів мають впроваджувати та реалізовувати профілактичні заходи, щоб мінімізувати ризики інфікування на COVID-19 та правильно організувати роботу лікувальної установи. На цьому наголосили головні державні інспектори Управління Тетяна Кузьменко та Оксана Маслянко під час проведення превентивних заходів для керівництва і працівників закладів охорони здоров’я смт Драбів.

Фахівці Управління прочитали лекції та надали консультації працівникам Комунальних неприбуткових підприємств «Драбівська багатопрофільна лікарня Драбівської селищної ради», «Драбівський центр первинної медико-санітарної допомоги Драбівської селищної ради».

Медичні працівники можуть наражатися на професійні небезпеки, що становлять ризик хвороб, травматичних ушкоджень і навіть смерті в контексті реагування на COVID-19, наголосили посадові особи Управління. Крім інфікування на COVID-19 ці професійні ризики включають хронічну втому, ураження шкіри від тривалого використання засобів індивідуального захисту, вплив токсинів через використання дезінфекційних засобів тощо.

В контексті COVID-19 медичні працівники повинні продовжувати користуватися своїм правом на гідні, здорові та безпечні умови праці, підсумували Тетяна Кузьменко і Оксана Маслянко.