Про ризики і наслідки тіньової зайнятості в умовах воєнного стану дізналися шукачі роботи на Черкащині

24 січня 2023

У співпраці з соціальними партнерами фахівці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проводять інформаційно-роз’яснювальні заходи, спрямовані на подолання тіньової зайнятості в регіоні.

Так, основною темою семінарів на базі Черкаської філії обласного центру зайнятості є подолання незадекларованої праці, поширення інформації про переваги офіційного працевлаштування в умовах війни, можливості електронного кабінету Державного центру зайнятості, переваги кар’єрних радників тощо.

Після семінарів шукачам роботи надано консультації щодо державних соціальних гарантій, зокрема для жінок з дітьми і неповнолітніх під час воєнного стану. Учасникам заходів посадовці розповіли як не стати жертвою роботодавців-шахраїв і захистити свої трудові права, наголосили на неприпустимості підміни трудових відносин цивільно- правовими.

Особливу увагу фахівці Держпраці приділили питанню примусової праці, а саме як її розпізнати та уникнути, а також наголосили, що тільки офіційно оформлена робота є гарантією соціального захисту працівників, а для роботодавців – запорукою стабільності бізнесу.

У рамках інформаційної кампанії «Виходь на світло!» систематично проводяться заходи, що сприяють підвищенню рівня обізнаності громадян про ризики неофіційної зайнятості та переваги легальної праці.

Детальніше про можливості інформаційного порталу Держпраці: https://pratsia.in.ua/