Про ризики незадекларованої праці – на вебінарі у центрі зайнятості

04 серпня 2021

З метою зниження в області рівня незадекларованої праці Маньківською районною філією обласного центру зайнятості на платформі Zoom проведено вебінар з роботодавцями району. Участь у дистанційних заходах взяла заступник начальника відділу з питань додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів Управління Держпраці у Черкаській області Любов Ткаченко.

Фахівець поспілкувалася з роботодавцями смт Маньківка і району, надала консультації з питань трудового законодавства, роз’яснила переваги офіційного оформлення трудових відносин. Любов Ткаченко розповіла про порядок оформлення трудових відносин з найманими працівниками, про види трудових договорів, основні підстави для проведення посадовими особами Управління інспекційного відвідування суб’єкта господарювання тощо. Посадова особа Управління детально зупинилася на ризиках і негативних наслідках незадекларованої зайнятості.

Спеціалісти центру зайнятості поінформували учасників вебінару про можливості електронних сервісів служби зайнятості для пошукачів роботи і роботодавців, про державну підтримку підприємців, які створюють нові робочі місця для безробітних громадян з числа соціально незахищених категорій населення.

Учасникам вебінару наголошено на важливості дотримання вимог трудового законодавства, надано відповіді на актуальні питання працевлаштування.