Роботодавці Катеринопільщини отримали консультаційну допомогу з питань проведення медоглядів працівників

22 лютого 2024
Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці надали роботодавцям Катеринопільської, Єрківської, Мокрокалигірської та Лип’янської громад на Черкащині консультаційну допомогу з питань організації та проведення медичних оглядів працівників певних категорій.

Під час консультування обговорили особливості організації попереднього (під час прийняття на роботу) та періодичних (протягом трудової діяльності) медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі та щорічного обов’язкового медичного огляду осіб віком до 21 року.

Зосередили увагу на визначенні категорій працівників, які підлягають попередньому (періодичному) медичному огляду відповідно до гігієнічної класифікації праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості і напруженості трудового процесу.

З метою попередження виробничого травматизму і професійних захворювань посадовці також надали рекомендації щодо усунення небезпек на робочих місцях працівників сфери сільського господарства і харчового виробництва.

Більше інформації про проведення медоглядів в умовах воєнного стану – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/