У Черкасах працівники оперативно-диспетчерської служби підвищили технічну обізнаність з питань безпеки праці

09 лютого 2023

З метою запобігання випадкам виробничого травматизму під час виконання робіт підвищеної небезпеки посадовці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці надали технічні консультації працівникам підприємства з розподілу електроенергії у м. Черкаси.

Проведено нараду з начальником та працівниками оперативно-диспетчерської служби підприємства щодо організації безпечної експлуатації електроустановок в опалювальний період.

Наголошено, що оперативні працівники, які обслуговують електроустановки одноосібно, та старші в зміні чи бригаді оперативні працівники, за якими закріплені електроустановки, повинні мати IV групу з електробезпеки в електроустановках напругою понад 1000В та ІІІ групу з електробезпеки – в електроустановках напругою до 1000В.

Значну увагу приділено питанню щодо дотримання працівниками вимог Правил безпечної експлуатації електроустановок, а саме: порядку видачі наряду-допуску, розпорядження, а також термінів проведення інструктажів з питань охорони праці. Головні завдання диспетчера – контролювати допуск бригад та час виконання робіт, перевіряти наряди, за якими бригади планують працювати, що дозволить уникнути нещасних випадків на роботі.

Консультації з питань безпеки праці, трудового законодавства і гігієни праці – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua/index.php