У м. Чигирин проведено інформаційні заходи з працівниками багатопрофільної лікарні

24 листопада 2020

На Черкащині триває проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо запобігання нещасним випадкам під час експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем у закладах охорони здоров’я. Головний державний інспектор Управління Андрій Гріненко відвідав з превентивним візитом Комунальне некомерційне підприємство «Чигиринська багатопрофільна лікарня» Чигиринської райради та надав технічні консультації керівництву і відповідальним особам установи.

З метою недопущення настання нещасних випадків фахівець Управління роз’яснив учасникам можливі небезпеки, що виникають під час транспортування, зберігання та використання кисню, поінформував про заходи, які необхідно вжити для їх запобігання.

Відповідальним особам закладу охорони здоров’я наголошено на безпечному зберіганні та використанні кисневих балонів, установок і трубопроводів, а також на необхідності якісного проведення інструктажу для працівників, що їх обслуговують.

Як відзначив Андрій Гріненко, наявність, зберігання та наповнення балонів киснем є обов’язковим для закладів охорони здоров’я. За справний стан і належну експлуатацію установок, що працюють під тиском, має відповідати особа, яка пройшла навчання у встановленому порядку, оскільки від безпечного поводження з киснем залежать життя не тільки обслуговуючого персоналу, але й пацієнтів.

Працівникам лікарні надано інформаційно-методичні матеріали і пам’ятки, розроблені фахівцями Держпраці.