Фахівці Управління нагадали представникам медичних закладів Черкащини правила безпечної експлуатації кисневих балонів

24 листопада 2020

На виконання окремого доручення Держпраці головні державні інспектори Управління провели у закладах тимчасового розміщення пацієнтів у мобільних госпіталях і в закладах охорони здоров’я області низку превентивних заходів щодо безпечної експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем.

Так, посадові особи Управління Андрій Гріненко і Віктор Ткаченко 17-23 листопада 2020 року провели інформаційно-роз’яснювальні заходи для керівництва і працівників Комунальних некомерційних підприємств «Черкаська центральна районна лікарня» Черкаської райради та «Золотоніська районна багатопрофільна лікарня» Золотоніської райради.

Під час зустрічей з відповідальними особами закладів охорони здоров’я головні державні інспектори Управління акцентували увагу учасників, що власник (користувач) кисневих балонів зобов’язаний забезпечити умови їх зберігання, експлуатації, утримання у справному стані з додержанням вимог нормативно-правових актів з охорони праці, експлуатаційно-технічної документації заводів-виробників та актів підприємства з охорони праці.

Як наголосили фахівці Управління, під час експлуатації систем подачі кисню не допускається проведення ремонтних робіт, зокрема зварювальних робіт, підтягування елементів ущільнень, заміни арматури тощо у разі знаходженні системи під тиском і наявності в системі кисню.

Працівникам лікарень також вказано на найпоширеніші порушення при зберіганні та використанні кисневих балонів і трубопроводів з киснем, зафіксовані під час проведення заходів державного контролю у 2018-2020 рр.

Працівникам медичних закладів для практичного застосування надано друковані матеріали з відповідними методичними рекомендаціями Держпраці щодо безпечної експлуатації кисневих балонів та систем трубопроводів з киснем.