У м. Сміла на підприємстві залізничного транспорту обговорено вимоги до ремонту машин і обладнання

23 січня 2023

Фахівці Управління інспекційної діяльності у Черкаській області Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці надали консультації працівникам галузі залізничного транспорту м. Сміла.

Висвітлено вимоги законодавства до використання засобів індивідуального захисту та утримання у безпечному технічному стані верстатного обладнання. Наголошено, що ремонтно-технологічне обладнання повинно бути оснащене захисними пристроями, котрі не повинні обмежувати технологічні можливості верстата і викликати незручності під час виконання робіт, прибирання,
налагоджування. Якщо з технічних причин використання захисного екрану неможливе, роботодавець повинен видати працівникам засоби індивідуального захисту, зокрема захисні окуляри.

Під час консультування на робочих місцях увагу також приділено питанням дотримання вимог безпеки під час експлуатації посудин, що працюють під тиском, організаційним та технічним заходам для безпечного виконання робіт в електроустановках.

Більше інформації з питань охорони праці, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці – на порталі https://pratsia.in.ua  та на сайті Держпраці https://dsp.gov.ua