У Золотоноші на семінарі йшлося про недопущення нещасних випадків та запобігання прихованого травматизму

13 липня 2023

Фахівці Центрального міжрегіонального управління Державної служби з питань праці провели семінар для працівників сільськогосподарського товариства у м. Золотоноша та надали працівникам підприємства технічні консультації з питань безпеки праці.

Обговорили актуальні питання змін у законодавстві під час воєнного стану, порядок отримання дозвільних документів, шляхи недопущення виробничого травматизму та аварій на підприємстві. Наголосили на дотриманні вимог законодавчих актів з охорони праці під час виконання робіт на висоті, порядок проходження працівниками навчання з охорони праці, медичних оглядів, забезпечення засобами індивідуального захисту.

Проаналізували причини випадків виробничого травматизму в сільськогосподарській галузі та закликали роботодавця дотримуватися вимог порядку проведення розслідування та обліку нещасних випадків, професійних захворювань, аварій на виробництві. Наголосили на необхідності своєчасного надання інформації про нещасний випадок та вжиття заходів з попередження прихованого травматизму.

Більше актуальної інформації з безпеки праці – на порталі Держпраці: https://pratsia.in.ua