Фахівці Управління Держпраці надають консультативну підтримку внутрішньо переміщеним особам

07 квітня 2022

Інспектори праці Управління Держпраці у Черкаській області Марина Шевченко та Юлія Віхтоденко провели низку превентивних заходів у місцях масового розміщення тимчасово переміщених осіб.

Фахівці Управління під час зустрічей з вимушеними переселенцями обговорили актуальні проблеми, що постали перед ними (їжа, пошук рідних, відновлення документів, необхідність психологічної допомоги) та запропонували інформаційну підтримку у разі виникнення питань щодо працевлаштування, трудових прав тимчасово переміщених осіб, реєстрації у службі зайнятості, пошуку роботи за кордоном тощо.

Посадові особи Управління роз’яснили учасникам зустрічі законодавчі норми щодо розірвання трудового договору на попередньому місці роботи, що потрібно знати для оформлення трудових відносин на новому місці та як не стати жертвами роботодавців-шахраїв.

Можливості для проведення інформаційних заходів та консультування переміщених осіб надали вищі навчальні заклади Черкащини, які наразі активно сприяють розміщенню вимушених переселенців.