Роботодавцям Черкащини роз’яснено порядок отримання дозвільних документів в умовах воєнного стану

07 квітня 2022

Завідувач і фахівці сектору експертної роботи, ринкового нагляду та надання адміністративних послуг Управління Держпраці у Черкаській області у квітні надали особисті консультації 18 роботодавцям Черкащини.

Посадові особи Управління роз’яснили основні аспекти Постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2022 №357, положення якої направлені на спрощення порядку видачі дозволів в умовах воєнного стану, та на переведення виконання окремих видів робіт та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки на декларативний принцип.

Під час превентивних заходів завідувач сектору Василь Юрченко роз’яснює, що суб’єкти господарювання, які згідно даної постанови, набули право на експлуатацію зазначеного обладнання підвищеної небезпеки та виконання робіт підвищеної небезпеки на підставі декларації відповідності, не пізніше одного місяця після припинення чи скасування воєнного стану повинні отримати відповідні дозвільні документи в порядку, строки та на умовах, що передбачені законодавством.

Акцентовано увагу на тому, що дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки строк дії, яких закінчився в період дії воєнного стану, автоматично продовжується на період дії воєнного стану і протягом одного місяця після його припинення чи скасування. Водночас це не позбавляє права роботодавця у встановленому законодавством порядку подати до центру надання адміністративних послуг документи на продовження строку дії дозволу.

Нагадуємо, що декларацію відповідності можна подати в електронному вигляді, через Портал електронних сервісів Мінекономіки https://my.gov.ua/info/service/byservicescope-2/5085/details та в паперовому вигляді через ЦНАП.

ЗАЯВА на одержання дозволу
Додаток 4 до Порядку (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. № 48)

ЗАЯВА на продовження строку дії дозволу
Додаток 5 до Порядку (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 р. №48)

ДЕКЛАРАЦІЯ відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці
Додаток 8 до Порядку (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 3 лютого 2021 р. №77)